Boilies carp cup Kamenice 48 hodin 

 

S parťákem Lubošem se nám naskytla možnost zúčastnit se našich prvních kaprařských závodů, a tak v pátek 18.5.2018 v odpoledních hodinách stojíme na břehu Nového rybníka v Kamenici. Po prezentaci a úvodním slovu majitele rybníka a zároveň hlavního organizátora závodu došlo na losování. Já jsem losoval pořadí losování a následně Luboš losoval místo, na kterém budeme bojovat. Los nám přiřadil místo na pláži v uzavřené zátoce, kde jsme byli závislí na rybách, které budou najíždět do našeho sektoru. Po příjezdu na místo jsme se ze sousedním týmem dohodli na hranicích sektoru a pustili se do příprav. V 17 hodin vše vypuklo, a my se mohli pustit do závodu. Každý team lovil na tři pruty, my jsme naše nástrahy rozhodili po celém sektoru tak, abychom pokryli všechny hloubky. Na prvním prutu byla jako nástraha jedna 20ti milimetrová, neutralně vyvážena kulička GLM Stench. Kolem nástráhy jsme vnadili stejnou příchutí boilies. Na druhý prut jsme se rozhodli dát testováci jahodu s plovkou Sweet fish. Toto místo jsme prohodili několika hrstmi jahody a třetí montáž byla s pop up ananas a v pva punčoše miropeletky. Do půl hodiny po začátku závodu Luboš zdolává dva jesetery na prut, kde byla nastražena jahoda. Jeseteři, se ale do úlovku nepočítali. Kolem 19té hodiny se ozval prut z úplné mělčiny. Bohužel ryba vyhrála, škoda. Za chvíli byla nástraha zpět ve vodě. Do půl hodiny se opět rozjel ten stejný prut a výsledkem byl kapr s váhou 10,9kg, který neodolal plovce ananasu. Paráda, naše první body! 

 

 

Do tmy jsme přidali ještě jeden úlovek a to kapříka s váhou 2,1 kg opět na ananas. Večer nás na břeh přišli navštívit 3 jeseteři, ale kapr nezabral žádný. Jeseteří aktivita nás donutila upustit od masových boilies a tak jsme na jeden prut nastražili jednu 20ti milimetrovou kuličku boilies v příchuti kukuřice. V sobotu ráno chvílí před pátou hodinou mě probouzí příposlech, zasekávám a na prutu cítím pěkný tah. Po 15 minutách boje jsem pod hladinou zahlédl kapra solidní váhy, zdolání se podařilo a my jsme se mohli s parťákem pokochat pohledem na rybu, které zachutnalo boilies kukuřice. Vážení ukázalo 13,15kg, krásna zdravá ryba.

 

 

Na stejný prut přišel po snídani další kapr s váhou necelých 5kg. Paráda!! Nejmenší chycený kapr se nám nebude počítat, tím si ho z výsledků škrkáme a zlepšujeme tím váhu ulovených ryb. Následující hodiny jsme byli bez kontaktu s rybou. Vše se změnilo s příchodem bouřky a deště, kdy jsme si všimli ryb, které se ukazovaly téměř u břehů hráze. Proto jsme tam nastražili jeden prut s pop up ananas namočený v esenci ananas. Nahodili jsme tento prut jen metr od protějšího břehu. Výsledek se dostavil a my zdolali dalšího kapra s váhou 8,9 kg. Opět zvedáme váhu a škrtáme ranního 5ti kilového kapra.

 

 

Noc na neděli byla klidná a my se v poklidu vzbudili do nedělního rána a začali se snažit o další úlovky. Opět jsme umístili jeden prut pod břeh hráze s ananasovou „plovkou“. Během snídaně se rozjel právě tento prut a na něm kapr s váhou kolem 5ti kil, bez vážení kapra pouštíme, protože v součtu tří vah ryb máme ryby 10,9 a 13,15 a 8,9 kg a právě součet třech největších úlovku se počítal do celkového výsledku. Další úlovek na sebe nenechal dlouho čekat, a Luboš zdolal nádherného lína s váhou necelých tří kil. Lin zabral na panáčka GLM s plovkou Černý pepř. Pěkná ryba, která se jen tak nepovede chytit.Jak se pozdeji ukázalo nástrahy, kde byla pepřová plovka nechávali jeseteři bez povšimnití a ty mohli zůstat ve vodě.

Potřebovali jsme ale nějakého místního kapra, který by nám pomohl vylepšit výsledek. Ten se dostavil kolem půl deváté a my měli další pěknou rybu na podložce. Váha se zastavila na 12,10kg.

 

 

Do konce závodu zbývalo něcelých 8 hodin a my na tom byli velice dobře. Do konce závodu jsme se snažili ještě o nějaký pěkný úlovek z mělčiny, kam foukal vítr a ryby se zde ukazovaly. Ale povedli se nám čtyři kapři s váhou do 4 kilo. Závod skončil a všichni se přesunuli na vyhlášení výsledků. Naši tři nejtěžší kapři vážili dohromady 36,2kg, a tím nás „poslali“ na parádní druhé místo. Paráda! Tohle bychom před závodem určitě netipovali.

 

Závěrem chceme poděkovat firmě Kamikazecarp za podporu a možnost okusit závodní atmosféru. DĚKUJEME!!