Soustředění v Uherském Hradišti 2018

 

Ani letos jsme nezapomněli na naši prázdninovou tradici a vydali jsme se na rybářské soustředění do Uherského hradiště, kam jezdíme už osmým rokem. Opět jsme byli ubytováni na rybářském svazu v Hradišti, který se nachází hned vedle řeky Moravy. Letošní složení dětí a mládeže se malinko lišilo oproti minulému ročníku, tudíž jsme s sebou brali i nové tváře. Naše skupina vedoucích byla ale furt stejná a to Milan, Laďa, Erik a Michal.

 

Členové soustředění v Uherském Hradišti 2018 ( super parta rybářů ).

 

Dne 29. 6. v pátek odjížděla první část výpravy celkem šest členů v čele s Milanem. Následující den přijel Erik, Michal a mládežník Tomáš. V neděli začínalo už oficiální soustředění, a to přijel už i zbytek dětí. Hned odpoledne jsme vyrazili k řece, ryby spolupracovali, především brali cejnci a podoustve. Většina z nás ovšem doufala v sumce, a tak jsme krmili hlavně halibut peletami. Večer jsme si sedli, povídali si o našich úlovcích a strategii na další dny rybaření. V pondělí dorazil náš poslední člen výpravy Laďa, který byl závodit celý víkend na 1.lize ve feederu. 

Čas plynul a s tím přibývalo i vytažených ryb. Naši mládežníci překonávali své největší dosavadní úlovky, například Tonda se může chlubit svým krásným kaprem z řeky, který měřil 78 cm, zabral mu deset minut před půlnocí na jednu kuličku boilí. Dalším velmi úspěšným lovcem byl Honza, který tři roky čekal na svého mírového sumce a dočkal se právě letos. Na jeho halibut peletu zabral sumec 76 cm. Někteří naši mladí chytli některé ryby poprvé ve svém životě, Tomášovi se například povedlo ulovit candáta.

Naše soustředění není jen o rybách, a tak jsme s dětmi chodili na místní koupaliště, kde se z našich klidných rybářů stávali velice akční děti. Mezi další akce patří i výlet do Modré konkrétně do podvodního tunelu, kde děti viděly ryby v jejich přirozeném prostředí. Cestou uděláme zastávku v rybářských potřebách, kde doplníme vše potřebné. Jeden den jsme se u řeky potkali se závodníkem první ligy a českým reprezentantem ve feederu Laďou Hrabalem, který zde trénoval na závody. Toho jsme hned využili a našim mladým rybářům udělal hned přednášku. 

 

Tonda chytil kapra 78 cm. 

           Jeden večer jsme s Michalem dostali volno a vyrazili jsme do Uherského Ostruhu pod splav zkusit štěstí. Vyplatilo se, Michal ulovil krásného sumce a kapra, mně se taktéž povedl kapr. Pro zpestření nám brali pěkní tloušti, pro které nebyl problém sežrat peletu 20 mm. Ani naši kolegové v Hradišti nezaostávali a chytali rybu za rybou. 

Jelikož restaurace, kde jsme jedli, byla na dva dny mimo provoz, tak se vaření ujal Laďa, který nám připravoval jeho dobroty z grilu. Jeden den nás navštívil i Laďův kamarád pan Hanáček, který je profesionální závodník v plavané. Na řece nám předvedl lov s angličákem, a že bylo na co dívat. Během tohoto dne jsem si odskočil s vláčkou na řeku zkusit Sumce. Asi po hodině házení záběr a neuvěřitelná jízda. Brzda navijáku taktak stíhala a metry pletky se dál odvíjely. Asi po 20 minutách boje se to monstrum vyvalilo na hladinu, krásný tolstolobik s délkou přes metr a s woblerem ve hřbetní ploutvi, následují výpad se mi stal osudným, trojhák vystřelil a ryby zmizela v řece.

 

Nakonec bych chtěl poděkovat jménem Feeder Klubu Rybářskému svazu Uherské Hradiště pod vedením pana Čaji a místního výboru, který nám poskytl ubytování na celých deset dní. Na svazu jsou velice milí a vstřícní lidé, kteří nás během pobytu navštěvovali a povídali si s námi. Nesmím zapomenout na paní Čaňkovou, která darovala dětem plno dárků. Dokonce i my vedoucí jsme byli odměněni a to dětmi, kteří si soustředění moc chválily.

                                             Feeder klub Trebíč

                                                     

Krištov a jeho cejn velký.

 

Honzův zasloužený sumík 76 cm.

Ondra se sumcem. 

Výlet do Modré - Živá voda (rostliny, ryby, želvy).

Tomáš a jeho kapr z řeky Moravy.

Dan chytal krásné plotice.

Lukáš a podoustev.

 

Kristiánův suník na Moravě.

Dan a cejnek malý.

Vašek a jeho vytoužený sumec.

Pan Hanáček a ukázka plavané.

Laďa s parmou č.1.

Milan chytil parmu č.2.

Honza a parma na přívlač č.3.

 

Erik a bolen dravý.

Michal a sumec velký.

Láďa reprezentant české republiky ve feederu, ukázka lovu.

Onda a Tomáš společné foto.

Vedoucí Laďa a jeho ryba.

Erik a jeho šupináč.

Milan a Honza úlovky sumců.

Vláčení pod splavem.

Dárky pro členy soustředění. 

Toda pohár za největší kapra soustředění.

Tomáš a jeho pohár za organizaci služby po celé soustředění.

Honza nejvetší sumec v kategorii mládež.

Na závěr pohárek za odměnu.