Soustředění Vranov 6-8.9.2019 

 

Další soustředění mládeže v roce 2019 se konalo na Vranovské přehradě u obce Chvalatice. Jako předvoj jel Milan připravit chaty, a také nahodit pruty, zjistit jak ryby budou brát. V pátek v 9.00 h nahodil a první záběry začaly v 11.00 h, chytal hodně cejny 50 plus, což byl dobrý signál. V pátek jsme byli domluvení, že budeme na místě 16.00 h. Dopravu si zajišťoval každý sám, někdo jel s Laděm, někdo s Ivanem a zbytek dovezli rodiče.

 

Členové soustředění.

 

Cesta na chaty k Milanovi je doslova peklo, z jedné strany skála a cesta úzká tak na auto. Z druhé strany prudká strž. Cesta dolu je 1.3 km, tak doslova zážitek hlavně pro řidiče, kteří říkali, že už by tam podruhé nejeli. Ale vše má dvě mince a je to vyvážené klidem, málo chat a naproti skály a srnky, prostě krásná příroda.

 

Pohled z chaty.

 

Po ubytování jsme hned vyrazili na ryby, voda od chaty je 5 m. Ten večer ryby moc nebraly, ale Milan říkal, že to není nic zvláštního. Vedoucí nám připravili novou bojovou hru a to, že si každý bude vařit sám.Tak jsme si vařili polévky, konzery, opékali špekáčky. Někteří rodiče měli strach, jak to budeme zvládat. vedoucí nám říkali, že jsme je překvapili, jak nám vaření šlo, a dokonce nás to i bavilo. Večer byl oheň, kde jsme plánovali zítřejší rybolov a vykládali zážitky z prázdnin a rybolovu.

 

Ráno u vody.

 

Druhý den ráno jsme vyrazili na ryby, Ivan po náhozu chytl kapra 50 cm a dva cejny 50cm. Tonda také měl na prutu kapra, ale 2 m od břehu se vyháčkoval bohužel. Potom se chytlo ještě pár ryb a  bylo po záběrech. Celou noc pršelo, a také se ochladilo, což se podepsalo na rybách. To by nebyli naši vedoucí, aby něco nevymysleli a závod byl na světě. Kolem břehu plavali stovky ouklejí, a tak jsme chytali závod Vranovská ouklej. Závod byl jednu hodinu, pak byla pauza a potom se pokračovalo další hodinu. Každý musel hlásit a ukázat rybu, ta se zapsala. Závod to byl o rychlosti a technice krmení. První byl Tonda druhý Lukáš  a třetí Honza K. Ceny jsme dostali od rybářských potřeb - Okoun Třebíč a krmení od rybářských potřeb - Pod Hladinou Třebíč. Na večer jsme si nařezali dřevo na oheň, někteří řezali ruční pilou poprvé v životě.

 

Ivan a jeho kapr.

 

U ohně byla zase sranda a nechyběli zážitky našich vedoucích ze života a rybolovu. Další den jsme se šli podívat na vojenský bunkr, je asi 50 m od chaty a potom na ryby. Ryby braly o něco více, ale žádný zázrak. Srandy jsme užili kopec a byl to super víkend a další zkušenost.Na závěr jsme dostali bonboniéru za samostatnost a hned jsme ji snědli. Moc díky našim vedoucím a Milanovi, že nás vzal na chaty a už se těšíme, kdy zase vyjedeme na Vranov.

 

                                                                                        Václav Konzervička

Nejlepší kuchaři soustředění.

 

Večerní oheň srandy byl kopec.

Rybolov v podvečer.

Tonda a jeho cejn.

Tomáš v akci.

Naši budoucí vojáci.

Ceny na závody od rybářských potřeb Okoun Třebíč.

Krmítková směs od rybářských potřeb Pod Hladinou Třebíč.

Tři nejlepší závodníci (Ouklej Vranov 2019)

Příprava dřeva na večerní táborák.

Cejn Velký.

 Dřevo řezali všichni.

 Naše ubytování na chatách.

Příprava obědu.

Společné foto.

Vranovský parník.