Kapří jízdy na řece Moravě 2020.

 

Naše výprava na kapry byla naplánovaná na 21.5  až 23.5  2020. Kam pojedeme jsme ještě neměli úplně jasno, ve hře byla řeka Jihlava 1 , Svratka 1, Věstonická nádrž Dyje 6 nebo řeka Morava. Ráno ráno jsme vyjeli na řeku Jihlava 1, kde bylo plno rybářů, ale záběrů mnoho neměli. V minulosti jsme na této vodě hodně nachytali a po delším rozhodování jsem se domluvili, že pojedeme na Moravu. Po příjezdu jsme nahodili pruty a postavili bivak. Náš cíl byl nachytat kapry 60 plus.

 Krásný kapr a velký boj.

Po dvou hodinách se nám honilo hlavou, jestli jsme neudělali chybu a neměli zůstat na Jihlavě 1 , ale v tom přišel první záběr Milan chytl kapra 67 cm. Ještě přišel kapr 55 cm na Erikův prut a myšlenky, že jsme zvolili špatně byly pryč. V noci v bivaku byla neskutečná zima na květen a já se modlil, aby už bylo ráno a vyšlo slunce. Ráno jsme měli na plastových věcech co byly venku námrazu nevěřil jsem vlastním očím.

Nevětší ryby výpravy kapr 87 cm.

Druhý den to byl Erikův koncert, ráno zakrmil a na jeho nástrahu začali brát kapři. Začal zvolna na kaprem 50 cm cca za hodinu další 60 cm, a potom už to jelo 65, 70, 77. V noci přišla ještě jedna prudká jízda a krásný šupináč 87 cm. Na závěr dne ve 23:15 přišla parna 65 cm. Mě se podařilo chytnout pár cejnů a jednoho kapra 65 cm. Den byl u konce, Erik zmožen vytahování kaprů a já zmožen o podebírání, tak jsme šli spát.

 

Noční záber od kapra.

V noci začalo pršet a pršelo i celé dopoledne voda se ochladila a záběry ustaly. Po poledni přišel ale jeden záběr a Erik si chytl posledního kapra výpravy 83 cm. Blížil se večer a nám nezbylo nic jiného něž zabalit věci a vyrazit k domovu. Tato výprava byla hodně zdařilá a brzo se vrátíme.

 

Milan.N

 Dopolední šupináč.

 Další šupináč.

Ryby byly velice bojovné stačíse podívat na zadní ploutev.

Další krásná ryby.

 Krásný boj a krásná ryba.

 Parma na závěr dne.

 Lisec hodně bojoval.

 Jeden s mnoha soubojů.

 Krásný šupináč.

 Naše ubytování.

 Kapřík prcek ale potěší.

 Pohled na řeku Moravu.

Pohoda na rybách.