Company Logo

                                           10. výročí v UH

Soustředění mládeže Uherské Hradiště 2022

 

Je to neuvěřitelné a letos proběhlo 10. výročí soustředění ve feederu v Uherském Hradišti na místním rybářském pobočném spolku MRS. Někteří naši mládežníci, kteří s námi jezdili jsou bezmála třicetiletí, jsou to pěkné vzpomínky a dobrý pocit, že jsme něco pro mládež udělali. Konec vzpomínek a vrhneme se na soustředko 2022.

Jako pokaždé jsme vyjeli hned po vysvědčení 30.6. v 12.00 hodin z Třebíče do Uherského Hradiště, kde nás čekalo 10,5 dne rybaření. Bohužel i na nás dopadá zvýšení cen soustředění, proto jsme nebyli v plném počtu, snad příště. Plány mládež i vedoucí chystali celý rok, jak přelstíme ryby, abychom jich nachytali co nejvíce. Po příjezdu a ubytování se na svazu jsme hned vyrazili k řece Moravě.

Naše sestava Feeder Klub Třebíč 2022

Hned první den chytl Toník dva Sumce, což jsme považovali za dobré znamení. Ráno jsme v plné síle nastoupili na rybolov „a ejhle“ za tři dny u řeky jsme nebyli schopni chytnout jedinou rybu kromě pár sumíků. Za 9 let nepamatujeme, že bychom nechytli před rybářským svazem ani cejna, plotici, kapra, podoustev či karase. V minulosti nebyl problém nachytat za dopoledne cca 70 -100 kusů ryb. Začali jsme přemýšlet, co dál, rozdělili jsme se do třech týmů, a to Tým šedý Milan + Václav (Medvídek) + Jakub (Tornádo), druhý Tým červený Laďa + Tonda (Kyblík 1) + Lukáš (Kyblík 2) a třetí Tým oloupaný Ivan + Aďa + Šimon (Ninja).

Tornádo chytal velké kapry.

Každý tým jel prověřit vodu někam jinam. Rozjeli jsme se pod jezy a tam to šlapalo na 100 %. Nachytalo se mnoho krásných ryb cejni, karasy, kapři, podoustve, parmy a sumci. Ryby byly objeveny a už nic nebránilo na úspěšný rybolov. Medvídek nachytal za dvě odpoledne přes 70 kusů ryb hlavně cejny 50 a více centimetrů, Ivan a Milan chytli cejny 60 cm, to už byly opravdové lopaty. Laďa kapra 63 cm. Nechytalo se jen na feeder, ale i vláčka nás bavila a někteří si poprvé chytli bolena a parmu. Soutěž o největší rybu soustředění (pohár) byla v plném proudu a průběžně vedl Toník, ale na poslední chvíli mu ji vyfoukl Milan. Také bylo pěkné počasí, a tak jsme se jeli vykoupat na „pískáč“, a tam jsme si užili srandy kopec.

Šimon kapry chytal na slepém ramenu.

Také jsme chtěli prověřit jedno slepé rameno, co je tam za ryby. Milan, Ivan a Tornádo se dali do boje s vymyšlením nástrahy na háček, ale návnada byla již jasně daná, a to krmení ERNO Jahoda viz.   http://www.feedertrebic.cz/index.php/erno-1 , nejdříve jsme čekali kapříky cca 40 cm maximálně 50 cm. Co jsme slyšeli od místních, že větší tam nejsou, nebo je aspoň nikdo nechytl. Po několika kaprech 40–45 to začalo. První kapr Tornádo 64 a 62 cm, následoval Milan 65 cm, ani Ivan nebyl pozadu 61, 63 cm. To bylo milé překvapení. Další výpravy pod jezy byly úspěšné Aďa také chytl přes 40 ryb a ostatní byli v těsném závěsu. Ivan chytal ERNO univerzál viz. http://www.feedertrebic.cz/index.php/erno-1 a nachytal, také hromadu ryb.

Adi noční kapr.

Restaurace, která se o nás starala desátým rokem opět za 1 a deset hvězdiček a je to https://sportcentrummorava.cz/restaurace/ . Neskutečně dobří kuchaři a obsluha velice vstřícná a příjemná, moc díky přátelé.

Předposlední den jsme byli ráno ve městě na zmrzlině a podívat se za kulturou, plážový volejbal, a ani nechyběla zastávka v rybářských potřebách doplnit výbavu. Odpoledne jsme jeli znovu pod jez a Milan chtěl vyzkoušet poslední krmení na které jsme ještě nechytali, a to ERNO Vanilka viz. http://www.feedertrebic.cz/index.php/erno-1. Namíchl a za půl hodiny začal koncert cejni 50-60 cm, zasekl se na 42 rybách a to, protože začalo pršet a záběry ustaly. S rybami to byl boj ale nakonec jsme zvítězili a mládež ví, že pokud to nejde musí něco změnit místo nástrahu, návnadu a potom, když se to vymyslí a fungujete, tak je to radost.

Tonda a jeho první sumec.

Poslední den byl zde, předávání pohárů a věcných cen. Děkujeme našim sponzorům za věcné ceny, a to Rybářské potřeby Okoun Třebíč, Krmení ERNO – Erik Novotný, MRS – Uherské Hradiště. Za celé soustředění jsme se nasmáli hodně a toto soustředění řadíme za jedno z nejlepších, pohoda a super parta. Soustředění je velice náročné, protože jsme pořád v pohybu a něco se děje a na spaní není moc času.

Také moc děkujeme za desetileté zázemí na MRS - celému výboru MRS pod vedením pana Čaji – Uherské Hradiště  https://www.rybaruh.cz/  a to zcela zdarma, když jsou správní lidi na správném místě, tak to jde. Pánové máte náš hluboký obdiv a za mládežníky moc děkujeme. Závěrem patří díky vedoucím klubu Milanovi, Láďovi a Ivanovi, co soustředění připravili a starali o nás bez nich by to nešlo.

                                                                                                   Feeder Klub Třebíč

 

Luky sumík a bodyguard.

Medvídek bolen na vláčku.

Tornádo krásná podpustev 

Ladík a jeho kapr.

Ivan cejn 60 cm

Toník také chytal cejny.

Milan a jeho sumík.

I v dešti se chytalo.

 

Návštěva města plážový volejbal.

Ceny na soustředění.

Ivan a jeho parma.

Šima cejn.

O největší rybu vyhrál Milan.

Rozdávání cen.

Rozdávání cen.

I na Medvídka se dostalo.

Rozdávání cen.

 

 Míra má ochočené nutrie.

 



Breadcrumbs


created by Pavel Svoboda, © 2012.