Company Logo

Mojí kapři 2022 Vranov a řeka Morava

 

Už jako každý rok hodnotím sezonu na Vranově, kterou jsem tentokrát spojil s řekou Moravou. Letos jsem podzim bohužel musel vypustil, kdy jsem nachytal v minulý letech největší ryby sezony, mnoho starostí, jak pracovních, tak rodinných.  Nejdříve zhodnotím Vranov a potom řeku Moravu.

Amur 86 cm Vranov

Letos jsem si pořádně přes zimu promyslel, jak na Vranově budu chytat. V pohodlí obyváku jsem si přehrával naskenované dno, podloží, hloubku, tepotu, různé překážky u dna, prohlubně, což mně umožnil echolot Deeper. Tak jsem si vytipoval místa, kde by se mohli zdržovat velké ryby. Můj cíl v létě byl amur, na kterého, jsem se připravoval celou zimu. Věděl jsem, že jsou tam pěkní amuři, ale nikdy jsem se na jejich lov nezaměřil, přesto že jsem jich pár chytl.

Amur 96 cm Vranov

 Lokalita vybraná, a ještě nástraha a návnada. Zvolil jsem krmení ERNO – jahoda http://www.feedertrebic.cz/index.php/erno-1 nechal jsem si udělat speciálně hodně aromatickou návnadu. Tak vše bylo vymyšlené a jen počkat na léto. Na Vranově jsem v polovině přehrady a ryby po jaru jsou u přítoku, a tak u nás není ani mřenka. Když najely první ryby dal jsem se do práce a důležité je věřit v to, co děláte a dělat to s láskou, jak říkám mému sousedovi Fandovi u skleničky Legendária. Tak jsem vše o víkendu nastražil a čekal, co se bude dít, dlouho to netrvalo a chytal jsem kapříky 45–60 cm asi 3–5 denně.

Kapr 90 cm Vranov

 Ve středu jsem si udělal výlet na skútru a jel to nakrmit, abych na víkend nemusel dlouho čekat na záběry. A vyplatilo se, v sobotu jsem chytil amura 73, 70, 65. Měl jsem velkou radost, že to funguje. V neděli jsem dostal záběr, neskutečná rána. Feeder se ohnul až k rukojeti, byl tam se mnou Erik, a tak jsem mu podal prut, protože jsem ho měl opřený o zábradlí a Erik začal zdolávat rybu. Na feederu jsem měl slabý vlasec, protoje jsme museli zdolávat opatrně, a tak jsme se po 20 minutách vystřídali a dalších 20 minut jsem bojoval já. Po nekonečném souboji byl venku amur 86 cm.

Krmení ERNO - Jahoda 

Další víkend jsem chytal zase kapříky a menší amurky cca 60 cm, ke konci víkendu přišel záběr a byl tam Amur 96 cm. Zimní plánování vyšlo na 1, a to bylo pro mě důležité, především že to fungovalo, a hlavně jsem si to vše vymyslel sám. Tak jsem se další víkendy pověřoval zase kapry. Pod 60 cm jsem jich chytl hodně, a potom jsem se soustředil na ty větší 66,65,68,70,73, 83 a největší sezony 90 cm. Jak jsem psal na úvodu v nejlepším období na kapry jsem chyběl, ale tak to někdy je.

Kapr Vranov

Během léta jsem se zvládnul přesunout o pár kilometrů dál, kde jsme navštívili řeku Moravu na hausbótu. Hlavní cíl byl navštívit Baťův kanál a kánoi sjet divokou část Moravy. Na ryby byl čas pouze ráno a večer, když jsme zakotvili v přístavu, ale většinou jsme kotvili někde v divočině. Po zakotvení jsme nakrmili vždy krmením ERNO a přidali partikl, bylo to neuvěřitelné, ale kde jsme zakotvili tam jsme chytali kapry včetně Baťova kanálu, který měří v některých úsecích pouze 9 m na šířku. Kapry mezi 50-60 cm jsme chytali dá se říct na hod. Větší kapry jsme chytli pouze dva 72 a 76 cm, ale na to že jsme lovu nevěnovali tolik času a pořád jsme měnili místa, to byl slušný výkon. Všechny ryby chycené, na feeder Shimano Speed master heavy. Na závěr bych také rád zmínil, že všechny ryby, které svou velikostí patřili již mezi ty trofejní úlovky jsem vrátil zpět vodě.

                                                                                                     Vranovu a Moravě zdar Milan

Kapr 76 cm Morava

Kapr Vranov

Kapr Vranov

Kapr Morava

Kapr Morava

Kapr Morava 72 cm

Krmení  ERNO v plné parádě 

Baťův kanál 9 m šířka Kapr 53 cm

 

Kapr bochník Morava

Pohoda v divočině řeka Morava

 



Breadcrumbs


created by Pavel Svoboda, © 2012.